Kontakta oss

Licensavtal för programvara

Programvarulicensiering som skyddar utvecklarens rättigheter och begränsar användningen av programvaran.

Ta itu med de kritiska affärsproblemen när du förhandlar om licensavtal för programvara för att säkra den affär du vill ha - oavsett om du är licensgivaren eller licenstagaren. Vi kan hjälpa dig att sätta dina affärsprioriteringar först.

Ett licensavtal för programvara är ett avtal mellan mjukvaruutvecklaren och den person som köper programvaran för att använda för egen räkning. Programvarulicensiering skyddar utvecklarens rättigheter och begränsar användningen av programvaran. Programvarulicensiering är den traditionella modellen när du köper programvara för ett företag.

Programvarulicensavtal finns i en mängd olika former och variationer:

  • Enskilda licenser kan erbjudas som eviga licenser (utan tidsbegränsning med begränsad teknisk support) och prenumerationslicenser (användning under en viss tid, inklusive support, uppgraderingar och korrigeringar).
  • Särskilda kanallicenser finns anpassade för användning i olika segment som OEM-licenser (Original Equipment Manufacturer), Educational Software, Not for Resale och Samtidiga användningslicenser.
  • Licenser kan erbjudas för individer, nätverk (API-licens, serverlicens, processorlicens) och flera användare (per plats).
  • Licenser kan installeras lokalt eller fristående.

Affärsproblem att tänka på när du förhandlar om ett licensavtal för programvara:

  • Förmånliga betalningsvillkor - vid undertecknandet av avtalet eller efter godkännandet av programvaran?
  • Hantera risken för tillfälliga överträdelser - insistera på ett meddelande och bota period i händelse av ett tillfälliga brott mot licensavtalet. Det ligger sällan i licenstagarens intresse att återkalla och säga upp licensavtalet.
  • Säker kontinuerlig åtkomst till programvaran på lång sikt - hitta en lämplig lösning för deponering av källkod, s.k. escrow.
  • Underlätta långvarig användning av programvaran - implementera effektiva lösningar för t.ex. felaktig programvarukod, förfallna tredjepartslicenser etc. Det ligger sällan i licenstagarens intresse att återkalla och säga upp licensavtalet.

Vi erbjuder våra tjänster baserat på våra timpriser och är öppna för att erbjuda volymbaserad prissättning eller förskottsbetalning för längre uppdrag beroende på dina behov och preferenser.

Om du är intresserad av att börja arbeta med oss för att granska ett enda kontrakt kan vi ofta erbjuda fastprisprojekt om vi kan förutse arbetets komplexitet och omfattning.

Låt oss få kontakt

Inga skyldigheter för den första kontakten, tydliga kostnader, bekräftelse innan fakturering startar och ofta fasta priser.
Copyright © 2015-2023 All rights reserved Sharp Cookie Advisors AB
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram