Vill du jobba på en av de ledande nischbyråerna där skarp affärsjuridik möter utvecklande och spännande affärer?

Vi söker regelbundet efter jurister i början av sin karriär, praktikanter såväl som mer erfarna.

Arbetet hos oss

Affärsjuridiska byrån Sharp Cookie Advisors är specialiserad mot IT-inriktad affärsjuridik såsom Internetjuridik, dataskydd och IT-säkerhet, IT-avtal, investeringsstöd, M&A för digitala bolag samt kommersiella avtal. Våra klienter är en mix mellan större företag, internationella koncerner, organisationer och startups som kräver kombinationen av affärsnära rådgivning och spjutspetskompetens inom juridik.

Hos oss får du jobba med klienter och ärenden som skapar marknadspraxis inom IT-juridik, dataskydd och digitala tjänster. Har du den kombination av talang, driv och intresse vi söker kommer du kunna utvecklas snabbt. I många roller kommer du att arbeta nära vår Partner Sofia Edvardsen som är en av Sveriges ledande jurister inom området. Vår byrå är ett nav kring internationell dataskyddsjuridik då vi driver IAPP (International Association of Privacy Professionals) nätverk i Sverige. Dessutom kommer du bli en ny medlem av vårt härliga tech community vi har tillsammans med våra klienter.

Om du söker meningsfull och utmanande juridik så är vi rätt arbetsplats för dig. Du kommer i perioder att jobba i uppdrag med hög intensitet men vi strävar efter en god balans mellan arbete och privatliv överlag.

Vi ger också möjlighet till en god utveckling av bredare kompetens än bara inom juridik. Många av våra kunder ligger långt framme när det gäller digitalisering, marknadsföring och modernt företagande. Att utveckla vår egen kompetens inom det gör också att vi kan driva den egna verksamheten på ett bra och framtidssäkrat sätt. Det gör också, i kombination med att vi är ett ungt bolag med god tillväxt, att du kommer att ha god avkastning på ditt engagemang i vara med och utveckla vår verksamhet.

För studenter – praktik, sommarnotarie & talangpool

För studenter innan examen så erbjuder vi möjlighet att få erfarenhet i olika former. Vi tar emot praktikanter från vissa specialkurser där du får en kortare inblick i vår verksamhet med ett par veckor av att bistå i olika ärenden.

Vi har också ett fåtal platser varje år i vårt program för sommarnotarier. Då får du under 6-7 veckor möjlighet att se lite större variation på ärenden. Du får också ta del av vår utbildning som har ambitionen att lyfta studenter inom avancerad IT-rätt, affärsnära juridik såväl som praktiska verktyg för den moderna juristen.

Vi erbjuder också studenter möjlighet till extrajobb i vår talangpool. Där får du möjlighet att under några timmar per vecka möjlighet att arbeta med oss över lite längre tid. Mer information om det är på gång – kontakta oss om du har intresse av att vara med tidigt i vår uppbyggnad av detta!

Uppsatspraktik

Kontakta oss inför att du ska skriva din uppsats inom affärsjuridik om du är intresserad av IT-, privacy-, tech- och internetjuridik. Vi kan hjälpa dig att hitta juridiskt intressanta frågor som är relevanta inom näringslivet.

Jobb efter juristexamen eller tidigt i karriären

Vi söker regelbundet efter jurister med framstående akademiska meriter som är nyutexaminerad eller med några års arbetslivserfarenhet från bolag, advokatbyrå eller andra relevanta verksamheter.

Har du en bakgrund i ekonomi, teknik, marknadsföring, suttit ting eller annat affärsinriktat är det till din fördel (förutom ett bevis på att du är nyfiken och har haft roligt).

Egenskaper vi värderar & erfarenhet som ökar din attraktivitet

Vi söker personer med talang för sitt område och som är bra på att samarbeta med kollegor och klienter. Till våra tjänster inom juridik så värderar vi goda akademiska meriter och stort intresse för IT-juridik och affärer. Vi erbjuder marknadsmässig ersättning med möjlighet till god löneutveckling och bonus för mer kvalificerade roller.

De som börjar jobba hos oss har vanligen starka egenskaper som följande:

  • Juristexamen med goda betyg
  • Goda referenser
  • Engagemang att aktivt bygga upp en expansiv verksamhet
  • Driv att utvecklas till en ledande expert inom tech- och internetjuridik
  • Nyfikenhet på företag och företagande
  • Förmåga att arbeta självständigt
  • Mycket god samarbetsförmåga
  • Kreativ problemlösare
  • Skicklig att uttrycka dig i tal och skrift

Våra lediga jobb & tjänster – Vi söker

Sök/filtrera på vad du är intresserad av för att hitta mer information om specifika tjänster och vad vi söker just nu.

Spontanansökan & intresseanmälan

Om vi inte har ett jobb ute just nu som passar dig men ändå tror dig vara ett bra tillskott till vårt team är du alltid välkommen att göra en spontanansökan. Berätta vem du är och vad du vill göra så kanske vi hittar en möjlighet för dig, nu eller längre fram.

Skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg till careers@sharpcookie.se. Frågor kan ställas till HR-ansvarig eller till Partner Sofia Edvardsen på email eller telefon 08-12443350.