Kontakta oss

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en jurist per timme?

Timpriserna beror på vilket expertområde och erfarenhet advokaten har. Kompetensområden som tar mycket tid att studera för och hålla sig uppdaterade men med kortare uppdrag från kunder kostar vanligtvis mer per timme. Marknadspriserna i Sverige för affärsjurister på ett etablerat företag ligger vanligtvis mellan 1000 och 4000 kr beroende på tjänsteställning, typ av ärende, volymrabatt och order framsynthet (krav på kväll/helgarbete).

Våra timpriser är marknadsbaserade men vi kan oftast vara mer effektiva och leverera mer värde än våra konkurrenter.

Hur beställer jag dina tjänster?


Du kan nå oss genom att antingen använda kontaktformuläret på vår hemsida, telefonnummer eller kontaktuppgifter på kontaktsidan för att komma i kontakt med oss. 
En av våra jurister kommer att hantera dina frågor och kontakta dig så snart som möjligt.
Om du vill fortsätta med oss som din juridiska leverantör kommer vi att komma överens om omfattningen av uppdraget, priset och leveranstiden. 
Våra allmänna villkor gäller alltid för våra tjänster.
Vi följer upp vår leverans och ser till att du är nöjd och om ytterligare justeringar eller uppdateringar behövs.

Vilken kostnadsfri juridisk rådgivning från en jurist kan jag få?

Du bör kunna diskutera din fråga från ett översiktligt perspektiv för att förstå tillräckligt för att bestämma vilken typ av stöd som kan vara viktigt och bestämma vad som kan vara värt att spendera på det. För att hålla sig till de etiska riktlinjerna för branschen och inom gränserna för ansvarsförsäkringarna kan en ansvarsfull jurist dock inte ge faktisk juridisk rådgivning utan att upprätta ett formellt klientförhållande. Den typ av frågor du kanske trots det får svar på gratis kommer förmodligen inte att vara något mer än som du kan få svar på genom att söka på internet själv.

Om du är beredd att spendera tid på saker själv kommer du att upptäcka att vi delar många gratis tips och artiklar.

Men naturligtvis med ett växande företag kan det vara värt det att ha någon som lägger tid och expertis på din specifika situation.

Varför är det så svårt att förstå vad hjälp från en jurist kommer att kosta?

Det finns flera faktorer som arbetar mot transparent prissättning från advokatbyråer. De större och mer värdefulla kunderna förhandlar vanligtvis priser med den byrå de vill arbeta med och ingen av parterna vill vanligtvis att detaljerna i dessa kontrakt ska bli kända. Sedan finns det också en utmaning att hitta en prislista som tar hänsyn till alla olika förutsättningar för en fråga. För många frågor skulle kunderna vilja att någon som har spenderat mycket tid på att förbereda (studera, undersöka och hålla sig uppdaterad) ska svara på något men spenderar en kort tid på att faktiskt svara. Med det kanske en prismodell för den tid som spenderas på att svara inte är den bästa.

Vårt sätt att försöka erbjuda dig tydliga priser är att erbjuda fasta priser i förväg när det är möjligt. Om det inte är möjligt kan vi vanligtvis åtminstone separera ut den mer förutsägbara delen för att ge dig ett fast pris för den första leveransen med ett bestämt omfång som kan utökas när vi båda har det lättare att bestämma resten av omfattningen.

Hur exakta är prisexemplen på er webbplats?

Vi är företagare själva och förstår att det är svårt att ta ställning till och få förtroende för tjänster där vi inte i förväg förstår hur och vad vi kommer att behöva betala. Det finns en anledning till att rättstjänsterna går till botten med Konsumentverkets rapport från 2015 och vi kommer inte att bidra till att den förblir det. Vi ger därför vägledande prisexempel på tjänster som vi har erfarenhet av att kunna ha en uppfattning om var prislappen vanligtvis slutar med viss säkerhet. Självklart har vi en dialog med våra kunder om var vi befinner oss i fallet och hur kostnadsläget ser ut.

Är ni billigare än andra?

För oss är det helt enkelt en riktigt bra affär att erbjuda bra juridiska tjänster på anständiga villkor. Vi har erfarenheten och vi har använt den för att effektivisera många av de gemensamma avtal och frågor som företag har. Vi vill ge en hel del till entreprenörer, frilansare och företag som bara behöver snabb och enkel hjälp med sina vanligaste juridiska frågor.

Det innebär att vi vanligtvis kan ge mer kostnadseffektivt stöd till våra kunder även om våra timpriser är jämförbara med andra.

Hur kan jurister vara så dyra?

Vi antar att du inte har anlitat en jurist eller advokat tidigare eller att du anställt en som inte var värd priset.

Vi vill inte att vår målgrupp, snabbväxande teknik- och medieföretag vänder sig till Internet och söker på egen hand efter väglednings- och avtalsmallar. Tänk på hur mycket din tid är värd. Många juristbyråer och advokatbyråer tar ut mer och många har inte för vana och erfarenhet av att arbeta med teknikföretag och ge snabba och praktiska råd som du som kund kan använda direkt.

Tar ni extra betalt för utgifter?

Vi tar vanligtvis inte extra betalt för utgifter. Om vi gör det är överenskommet i förväg och är vanligtvis för något som resekostnader utanför vår hemregion.

Vi vill att din kostnad ska vara förutsägbar och lätt att förstå så vi försöker undvika kostnader som kan komma som en överraskning.

Låt oss få kontakt

Inga skyldigheter för den första kontakten, tydliga kostnader, bekräftelse innan fakturering startar och ofta fasta priser.
Copyright © 2015-2023 All rights reserved Sharp Cookie Advisors AB
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram