Kontakta oss

Hälsa

Kunder inom hälso- och sjukvårdssektorn behöver rådgivare som förstår branschens affärsmodell, i kombination med innovations- och regleringslandskapet för frågor om ekonomi, big data och dataanalys, efterlevnad och dataskydd,

Våra jurister ger kunniga råd kring regulatoriska krav, immateriella rättigheter och integritetsaspekter inom hälso- och sjukvården. Vår partner har en bakgrund som en in-house jurist inom teknik- och life science-sektorn.

Anmärkningsvärda höjdpunkter:

  • Vi rådger en VR-startup kring utveckling och lansering av deras mobila konsumentapplikationer av applikationer för psykiskt välbefinnande med hjälp av immersiv teknik.
  • Vårt team rådgav en ledande svensk privat vårdgivare kring uppstarten av deras process för att upphandla IT-tjänster (SaaS). Vi utvecklade processen, den nya uppsättningen allmänna villkor för att upphandla SaaS med hänsyn till dataskydd, GDPR och andra regulatoriska krav som tillämpas på innovativ användning av patientdata.
  • Vi ger råd till en vårdgivare i dennes tillsynsprocess inför den svenska dataskyddsmyndigheten Integritetsskyddsmyndigheten.
  • Vårt team har blivit utsedda till dataskyddsombud, DSO, för en nordisk startup inom e-hälsosektorn där vi ger dagligt stöd till produktutveckling, partnerskap, kundförhandlingar och hantering av interaktioner med tillsynsmyndigheterna.

Låt oss få kontakt

Inga skyldigheter för den första kontakten, tydliga kostnader, bekräftelse innan fakturering startar och ofta fasta priser.
Copyright © 2015-2023 All rights reserved Sharp Cookie Advisors AB
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram